Home / Startpagina
Welkom

Chessconsult, onderwijs en organisatie.
Aangezien het schaken zowel intellectuele (inzicht, concentratie, enz.), als sociale vaardigheden (doorzetting, leren verliezen, enz.) ontwikkelt, verdient het zonder meer een plaats in het onderwijs. Een van onze eerste en nog altijd belangrijkste activiteiten is het schaken op school te promoten. Daarnaast helpen we ook schaakverenigingen bij het organiseren van schaakactiviteiten.

Voor we onze belangrijkste merken voorstellen, even meegeven hoe je de interesse van kinderen voor het schaken het best kan aanwakkeren:

Esmée Lammers: " Lang leve de Koningin" 17,50 € voor boek en DVD. Te bestellen in de rubriek schaakmateriaal (onder varia).

 

Raindropchess

 

Chessconsult en de stappenmethode.
Wie schaakonderricht zegt, kan niet zonder de stappenmethode. Deze Nederlandse methode, uitgewerkt door een voormalige leerkracht, is zonder meer de beste methode om van beginnende schakers sterke club- en toernooispelers te maken. Bij ons vindt u alle werkboekjes en handleidingen en in België zijn we ook de enige officiële verkoper van de examens, proefexamens en diploma's.

Zin om de stappenmethode te ontdekken? Hieronder vindt u de typische schaakopgaven.

De 48 opgaven (8 voor elke dag) blijven één week staan. Klik op de naam van de dag en de opgaven verschijnen. Elke maandagmorgen komt een nieuwe serie.

De blokjes met cijfers 1 t/m 8 onder het bord geven het niveau aan: Stap 1, Stap 2 .....
Een klik op ? verraadt het stuk waarmee gezet moet worden. Een tweede klik geeft het doelveld aan.

■  maandag

■  dinsdag

■  woensdag

■  donderdag

■  vrijdag

■  zaterdag

NIEUW:

Chess Tutor - Stap 2 (CD) Stap 2 - Vooruitdenken

 

Chessconsult en DGT.
In België en Luxemburg verdelen wij een ander kwaliteitsmerk uit Nederland : DGT. Dankzij zijn schaakborden (klassieke en digitale), schaakstukken (klassieke en digitale) en natuurlijk zijn digitale schaakklokken, vindt u meteen al het nodige materiaal om te schaken.

NIEUW: DGT Cube - een digitale klok voor spelen tot 6 spelers

 

Chessconsult en Raindropchess©.

Sinds kort zijn wij er ook van overtuigd dat een derde product afkomstig van onze Noorderburen het schoolschaak kan bevorderen. Het spel Raindropchess© zal - dankzij zijn geluksfactor - ook kinderen met een lager zelfbeeld zeker bekoren, omdat ze niet bij voorkeur verloren zijn. Bovendien dragen de ongeziene stellingen ertoe bij dat het spel de schaakvaardigheden verder kan ontwikkelen.

Chessconsult en nog veel meer.
Op vraag van onze klanten breiden wij ons aanbod stelselmatig uit. Schaakmateriaal, schaakboeken, schaakCD's, ... Bekijk ook onze cataloog. Vindt u niet wat u zoekt: mail ons dan.

NIEUW: 11,95 € 17,45 € 17,95 € 28,95 € 26,95 €

 

 zzz